שאלות של יזמים: עו"ד מול טמפלייט, מחירים ומועד הקמת חברה

האם להשתמש בשירותים של עו"ד או בטמפלייט לצורך תנאי השימוש ומדיניות פרטיות? מה העלויות? ומתי רצוי להקים חברה?

שאלה מ-אוקטובר 2024

פיתחנו אפליקציה בתחום ההכרויות שמיועדת לקהל הרחב (משתמשים רגילים, לא חברות) והיא נמצאת בשלב בדיקות סגורות עם משתמשים ראשוניים. אני רוצה לעשות בדיקה של המערכת עם משתמשים ראשוניים, אבל רוצה קודם להבין האם זה בסדר להשתמש במסמך תנאי שימוש ומדיניות פרטיות שלקחתי מאתר שיוצר מסמכים משפטיים, או שעדיף להיעזר בעו"ד? אשמח גם לדעת מה העלויות של המסמכים האלו.

בנוסף, אנחנו עוד התאגנו כחברה, אנחנו אנשים פרטיים ואנחנו עשינו את הפיתוח. בשלב הראשון המשתמשים לא ישלמו, וגם אין לנו הכנסות.

אשמח לקבל דעות ותשובות לגבי העלויות, תקינות השימוש בטמפלייטים מאתרים ועלויות. תודהשמוע תובנות, המלצות או חוויות אישיות בנושא, כולל עלויות שיש לקחת בחשבון ומתי מומלץ להקים חברה רשמית. תודה רבה מראש לכל המגיבים!

תשובות לשאלות:

1. טמפלייטים קנויים לעומת שימוש בעורכי דין: ההבדל בין מסמך שעו"ד יוצר לבין מסמך שקונים באתר לטמפלייטים: בגדול, מסמך תנאי שימוש או מדיניות פרטיות שנעשה על-ידי עו"ד לסטארט-אפים יהיה יותר מותאם למקרה הספציפי שלכם, כולל כל מיני דגשים חשובים שעולים משיחה אתכם והכרות עם המיזם. לגבי האיכות והיקף ההגנה של מסמך מאתר: זה תלוי באתר. יש אתרים שנותנים טמפלייט 'יבש' (כלומר או שמקבלים מסמך קבוע שלא משתנה, או שרק ממלאים כמה פרטים יבשים ואז נוצר המסמך)  – במקרה זה המסמך יהיה סביר אך בהחלט לא מדהים ואין לצפות לכיסוי משפטי מירבי. יש אתרים בהם עונים על שאלות, ואז האתר מייצר מסמך שהוא יותר מותאם – ואז מדובר במסמך יחסית סביר (זה תלוי באתר). אבל גם אז אין לצפות שתנאי השימוש מהאתר ייתן לכם הגנה של 100% וגם לא 95% כי זה בכל זאת מכונה. בנוסף, ברוב האתרים האיכותיים יותר, צריך לשלם תשלום חודשי, מה שגורם לתלות שלכם באתר. אז נכון שבהתחלה זה זול יותר מעו"ד אבל זה מתייקר עם הזמן. היתרון של שימוש באתרים (הטובים) זה שהם אמורים להתעדכן כשהחוק משתנה, ואז אתם אמורים להיות מסוגלים לקבל מסמך מעודכן. אם הבדיקה נעשית על כמה עשרות משתמשים (ולא יותר), ובהנחה שתקימו חברה, אז רוב היזמים יסתפקו בגרסה של האתר, וברגע שאתם רואים שיש התכנות למיזם, תלכו לעו"ד שישפר את המסמך או יכין חדש. כעו"ד אני לא יכול להמליץ לעשות את זה – עדיף תמיד עו"ד, אבל אם אין לכם את הכסף, זה עדיף על כלום.

תנאי שימוש

2.  מחירים: זה קצת כמו לשאול כמה עולה רכב. 😊. התשובה היא שזה תלוי בפרטים של המיזם, כמה מידע אתם אוספים, כמה שינויים דרושים בתנאי שימוש או במדיניות פרטיות, כמה זמן לוקח לאסוף מכם את כל המידע, האם מדובר במשרד גדול או עו"ד פרטי…בקיצור, הרבה משתנים. אבל בגדול זה נע בין 2,700 (ממש זול) ל-8,000 שקלים + מע"מ לכל אחד מהמסמכים האלו. שמעתי על יזמים ששילמו גם 10 אלף ויותר במשרדים הגדולים או אם המיזם מורכב.

3. מתי להקים חברה? לפי מה שאתה מתאר – כלומר שיש כמה מייסדים, שייצרתם כבר גרסה ראשונית ושאתם רוצים לעשות פיילוט, היה עדיף אם כבר הייתם מקימים חברה. הקמת החברה מסייעת עם הסדרת הקניין הרוחני (כלומר שהקניין יהיה שייך לחברה ולא ליזמים), יכולה לצמצם עלויות מס מיותרות בעת העברת הקניין הרוחני ואולי הכי חשוב: להגן עליכם מתביעות אישיות. לכן, חשוב שלפני השקת הפיילוט תקימו את החברה. השיקול היחיד שאני יכול לחשוב עליו לחכות עוד חודשיים זה שאם תקימו עכשיו תשלמו אגרה ותצטרכו להגיש דוחות גם על 2024 וגם על 2025 אבל אני לא חושב שהשיקול הזה מצדיק את הסכנות של ההמתנה.

4. קניין רוחני: צריך גם לקחת בחשבון את ההיבט של הקניין הרוחני. כל עוד לא חתמתם על הסכם מייסדים, הקניין הרוחני שייך למי שעשה את הפיתוח, ולא לחברה ולא לכל היזמים. זו נקודה חשובה שצריך לקחת בחשבון אם לא הסדרתם.

צריכים עזרה עם תנאי שימוש או מדיניות פרטיות? מחפשים עורך דין למיזם שלכם? תרגישו חופשי ליצור קשר. ושיהיה בהצלחה 😊

הבהרה: המידע המסופק במסמך זה מסופק למטרות מידע בלבד ואין לפרשו כייעוץ משפטי ו/או עסקי ואין להסתמך עליו ככזה. לא נקבל על עצמנו כל אחריות לכל תוצאה שהיא – ישירה או עקיפה – הנובעת מהשימוש שלך במידע הכלול במסמך זה ואני ממליץ לך בחום להתייעץ עם איש מקצוע לפני קבלת החלטה כלשהי.

אם המאמר עזר לכם, נשמח שתשתפו עם חברים. תודה
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Digg
דילוג לתוכן