10 עורכי הדין הטובים ביותר לסטארט-אפים בישראל

הקמת סטארט-אפ היא משימה לא קלה. לפי הסטטיסטיקה, כ-90% מהסטארט-אפים נכשלים. בדיוק מסיבה זו, חשוב לקבל את הליווי המקצועי והמשפטי המתאים ביותר לצרכים שלכם. במקרה של עו"ד, רצוי לבחור את העורך דין המתאים ביותר – כזה שמתמחה ספציפית בסטארט-אפים, ומישהו שמבין גם בעסקים, וגם קצת בטכנולוגיה. כדי לעזור לכם לבחור, הכנו עבורכם רשימה של עורכי הדין הטובים ביותר לסטארט-אפים בישראל.

מדוע חשוב כל כך לבחור את עורך הדין הנכון לסטארטאפ

הסכמים מסחריים מותאמים: ניהול מו״מ וניסוח הסכמי הפצה, רישוי, SaaS,  הסכמי רכישה של נכסים דיגיטליים, שימוש נכון בכלי AI וקניין רוחני דורש ניסיון והבנה ספציפית וייחודיות – ולא כל עורך דין מסוגל לעשות זאת מבלי לפספס פרטים קריטיים.

תמיכה למייסדים/ות וליזמים/ות: עורכי דין מנוסים – במיוחד כאלה שהקימו סטארט-אפים או עסקים בעצמם – יכולים לסייע לך לנווט את התהליך בצורה טובה יותר, תוך מתן תמיכה משפטית ועסקית כאחד שכן הם כבר חוו ועשו זאת בעצמם.

מחירים ושירות אישי: משרדי בוטיק מול משרדים גדולים: עורכי דין עצמאיים ומשרדי בוטיק מציעים לרוב (א) תמחור גמיש יותר (מחירים קבועים מראש או טווחי מחירים); (ב) מחירים מעט נמוכים יותר; (ג) גישה ישירה לעו"ד בכיר ומנוסה יותר; (ד) זמינות וזמני תגובה מהירים יותר,   ו-(ה) מערכת יחסים ישיר עם שותף בכיר. משרדים גדולים נוטים לגבות לפי שעה, לרוב יגבו תעריפים גבוהים יותר, ולעיתים העבודה תתבצע בפועל על ידי עורכי דין צעירים, גם אם מי שנפגש אתכם בהתחלה היה שותף/ה. מצד שני, משרדים גדולים מציעים שירות כולל (מה שנקרא: One Stop Shop) – דבר שעשוי להוות יתרון לחברות גדולות עם פעילות בינלאומית.

10 עורכי הדין הטובים ביותר לסטארט-אפים

  1. ארנון, תדמור-לוי – משרד גדול שמעניק שירות במתכונת של One-stop shop. מוכרים בעבודה שלהם עם חברות הייטק וחברות בינלאומיות. המשרד מייעץ בנושאים כגון מימון, מיזוגים ורכישות, קניין רוחני, רגולציה והסכמים מסחריים.
  2. עו״ד אסף בן דוד – מוכר היטב בזכות מומחיותו בהסכמים מסחריים, הייטק, סטארט-אפים בתחילת הדרך ושירותים משפטיים בתחום הבינה המלאכותית (AI). זוכה לשבחים על שירות מצוין ותמחור הוגן. אסף הקים מספר סטארט-אפים בעצמו, מה שמקנה לו ניסיון מעשי והוא משמש כמרצה באקדמיה בתחום היזמות והמשא ומתן. אסף נחשב לעורך הדין המוביל בישראל בתחום הסטארט-אפים וחוזים מסחריים.
  3. הירש, פלק ושות׳ (HF & Co.) – משרד בוטיק בת״א המתמחה בטכנולוגיה. מייצגים סטארטאפים ועד חברות גלובליות. מתמחים בין היתר בעסקאות של מיזוגים ורכישות, מימון, רישוי, קניין רוחני, סייבר, הגנת מידע, דיני חברות, מס ודיני עבודה.
  4. פירט, וילנסקי, מזרחי, כנעני (FWMK) – משרד בוטיק בתל אביב עם דירוגים בתחומי הייטק, הון סיכון, מיזוגים ורכישות ומסחרי. המשרד מעניק שירות, בין היתר, לחברות הייטק, קרנות הון סיכון ולקוחות טכנולוגיים ועוסק בתחומים של מיזוגים ורכישות, ליטיגציה אזרחית ומסחרית, חדלות פירעון, דיני חברות, מקרקעין, דיני עבודה, תובענות ייצוגיות ונגזרות, היי-טק וקרנות.
  5. שקד ושות׳ (ליליאן ספרן שקד) – משרד בוטיק הממוקם תל אביב המתמחה בקניין רוחני, דיני חברות, מימון והון סיכון. המשרד בעל מוניטין בינלאומי בגין יכולתו לגשר בין טכנולוגיה ומסחור פטנטים.
  6. פישר בכר (FBC) – משרד גדול בת״א. מדורג על ידי Chambers ו-Legal 500 בתחומים כמו דיני חברות, שוק ההון, פינטק והייטק. המשרד מייעץ בתחומי התאגדות, מסחור קניין רוחני ועסקאות בינלאומיות.
  7. גורניצקי ושות׳ – משרד גדול בת״א המתמחה בטכנולוגיה, מדעי החיים, עסקאות מסחריות ופינטק. המשרד מייצג חברות הייטק וחברות גלובאליות. המשרד מציע פתרונות משפטיים משולבים בתחומים כמו מיזוגים ורכישות, קניין רוחני, רגולציה, הגנת מידע והון סיכון.
  8. גולדפרב גרוס סליגמן – אחד המשרדים הגדולים בישראל. המשרד עוסק במגוון רחב של תחומים לרבות דיני חברות, שוק ההון, ליטיגציה, מיזוגים ומכירות, נדל״ן, מיסים, הייטק ותשתיות. המשרד מייעץ הן לחברות ישראליות והן לחברות בחו"ל.
  9. הרצוג, פוקס ונאמן – משרד מסחרי גדול בת״א, מוכר בזכות מומחיותו בתחומי הייטק, מיזוגים ורכישות, פינטק, אנרגיה ורגולציה. משרת סטארט-אפים, חברות ציבוריות ומוסדות פיננסיים, ומשלב גישה בינלאומית עם מומחיות מקומית.
  10. מיתר – אחד ממשרדי עורכי הדין המובילים בישראל, ומספק ייעוץ בתחומי תאגידים, מיזוגים ורכישות, שוק ההון, מימון, מיסוי, נדל"ן, טכנולוגיה ורגולציה. המשרד מטפל גם בליטיגציה מורכבת, כולל תביעות מסחריות, תובענות ייצוגיות ובוררות בינלאומית. צוות המשרד כולל עורכי דין בעלי הכשרה וניסיון בינלאומיים. מיתר מייצג לקוחות מרכזיים מישראל ומחו"ל במגוון תחומים.

איך הרשימה נבחנה: הרשימה נבנתה על סמך מידע ציבורי, לרבות דירוגים משפטיים של התעשייה כגוןChambers Global, Legal 500, Dun’s 100, IFLR1000  וכן על בסיס ביקורות גלויים ברשת, כולל ביקורות של לקוחות. עורכי הדין נבחרו בדגש על מומחיותם בהסכמים מסחריים, סטארט-אפים בשלבים מוקדמים והייטק, הון סיכון ועסקאות בינלאומיות. בנוסף, ניתן דגש על עורכי דין שמעניקים שירות ידידותי למייסדים, מעורבות ישירה של עורכי דין בכירים וניסיון עם סטארט-אפים בשלבים שונים של צמיחה. המטרה הייתה להציג עורכי דין שמשלבים מקצועיות משפטית עם שירות אישי.

חשוב: בחירת עורך דין לסטארט-אפ אינה רק עניין של סימון של וי וזהו. מדובר במישהו שילווה אתכם לכל אורך הדרך, ומישהו שאמור לסייע לכם להימנע לא רק מטעויות משפטיות, אלא גם מטעויות עסקיות. מישהו שהיה בנעליים שלכם ובעל ניסיון, שמבין בטכנולוגיה, בעסקים ובמשפט, מישהו שמנהל מו״מ בצורה חכמה ורואה בך שותף ולא רק לקוח.

תרגישו חופשי לפנות אלינו לעזרה.

הבהרה: המידע המסופק במסמך זה מסופק למטרות מידע בלבד ואין לפרשו כייעוץ משפטי ו/או עסקי ואין להסתמך עליו ככזה. לא נקבל על עצמנו כל אחריות לכל תוצאה שהיא – ישירה או עקיפה – הנובעת מהשימוש שלך במידע הכלול במסמך זה ואני ממליץ לך בחום להתייעץ עם איש מקצוע לפני קבלת החלטה כלשהי.

אם המאמר עזר לכם, נשמח שתשתפו עם חברים. תודה
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Digg
דילוג לתוכן